Candidaţii la preşedinţia Ucrainei s-au jignit reciproc în timpul unei dezbateri

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski şi Petro Poroşenko, s-au insultat reciproc într-o dezbatere desfăşurată în faţa a mii de susţinători, înainte de alegerile care vor avea loc pe 21 aprilie, relatează site-ul postului BBC.

441 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la preşedinţia Ucrainei s-au jignit reciproc în timpul unei dezbateri

Candidaţii la preşedinţia Ucrainei s-au jignit reciproc în timpul unei dezbateri

În urma sondajelor, actorul de comedie Volodimir Zelenski, care joacă rolul unui preşedinte într-un serial de televiziune, este favorit în cursa pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei, în Poroşenko susţine că acesta nu are experienţă pentru a deţine o astfel de funcţie.

"Nu sunt un politician. Sunt o persoană obişnuită care încearcă să rupă un sistem. Sunt rezultatul greşelilor şi promisiunilor tale", a declarat Zelenski, potrivit Reuters.

"Cum se face că Ucraina este cea mai săracă ţară cu cel mai bogat preşedinte?" a adăugat acesta.

Poroşenko, aflat în faţa unui stag ucrainean înconjurat de militari veterani, l-a acuzat pe Zelenski că ar fi un şef de stat slab.

"Ai fi un şef de stat slab, care nu ar fi în stare să se apere de loviturile lui Putin. Nu cred că domnul Volodimir visează să tragă înapoi Ucraina, să o readucă în imperiul rus, dar Putin sigur are visul acesta", a declarat Poroşenko.

Sondajul realizat joi de organizaţia Reiting, arată faptul că Zelenski ar putea obţine 57,9% dintre voturi, în timp ce actualul preşedinte, Petro Poroşenko, ar urma să obţină doar 21,7% dintre voturi.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a declarat vineri că viitorul preşedinte ales al Ucrainei nu va trebui să urmărească încheierea unor acorduri cu Rusia, ci va trebui să dezvolte relaţii bilaterale benefice cu Rusia, pentru binele celor două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici