Candidatul democrat la Casa Albă va fi învestit în cursă la sfârşitul lui iulie 2016

Convenţia pentru învestirea viitorului candidat democrat în alegerile prezidenţiale americane va avea loc după cea a republicanilor, în săptămâna lui 25 iulie 2016, a anunţat vineri un oficial al Partidului Democrat.

107 afișări
Imaginea articolului Candidatul democrat la Casa Albă va fi învestit în cursă la sfârşitul lui iulie 2016

Candidatul democrat la Casa Albă va fi învestit în cursă la sfârşitul lui iulie 2016

Această convenţie se va desfăşura cu şase săptămâni mai degrabă decât cea din 2012, care a avut loc la începutul lui septembrie.

"Este vorba de etapa care constă în a decide unde (...) îl vom învesti pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite", a explicat Debbie Wasserman Schultz, preşedinta Comitetului Naţional Democrat.

Partidul Democrat urmează să aleagă oraşul care va găzdui această convenţie, New York, Philadelphia (Pennsylvania, est) şi Columbus (Ohio, nord) fiind favorite.

Începând din 1992, Partidul Democat nu a mai organizat atât de devreme convenţia înainte de alegerile prezidenţiale.

În schimb, Partidul Republican a anunţat săptămâna trecută că va organiza convenţia de învestire în săptămâna lui 18 iulie 2016, la Cleveland (Ohio).

Astfel, republicanii încearcă, după înfrângerea din 2012, să accelereze procesul de învestire, cu scopul de a-i oferi mai mult timp candidatului lor pentru a-şi face campanie împotriva candidatului democrat.

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite sunt programate pentru data de 8 noiembrie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici