Casa Albă avertizează Congresul cu privire la consecinţele unor noi sancţiuni împotriva Iranului

Casa Albă a prevenit marţi Congresul american că votarea unor noi sancţiuni împotriva Iranului va compromite eforturile diplomaţiei de a ajunge la un acord în dosarul nuclear şi va lăsa Statelor Unite doar opţiunea militară.

245 afișări
Imaginea articolului Casa Albă avertizează Congresul cu privire la consecinţele unor noi sancţiuni împotriva Iranului

Casa Albă avertizează Congresul cu privire la consecinţele unor noi sancţiuni împotriva Iranului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Americanii nu vor un marş înainte către război", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane Jay Carney.

Mai mulţi responsabili americani au dat acelaşi avertisment senatorilor care analizează adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Iranului, suspectat că ar vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil.

"Este natural şi justificat ca americanii să prefere ca iranienii să nu obţină bomba nucleară pe cale paşnică, iar acest acord, dacă va fi atins, are această capacitate", a declarat Carney.

"Alternativa ar fi acţiunea militară", a adăugat el.

Negocierile de la Geneva, încheiate în noaptea de sâmbătă, nu au permis Iranului şi statelor grupului 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) să se pună de acord asupra unui text în pofida sosirii neaşteptare a miniştrilor de Afaceri Externe şi a negocierilor intense.

Responsabilii diferitelor state au declarat că un acord este încă posibil însă necesită mai multe negocieri. O nouă reuniune a fost programată la 20 noiembrie pentru a continua discuţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici