Casa Albă consideră că ostatica Jean Kayla Mueller a fost ucisă de terorişti

Preşedinţia Statelor Unite a respins informaţiile conform cărora ostatica americancă Jean Kayla Mueller ar fi fost omorâtă în raidurile aeriene efectuate de Iordania în Siria, aşa cum susţin teroriştii din grupul Stat Islamic.

395 afișări
Imaginea articolului Casa Albă consideră că ostatica Jean Kayla Mueller a fost ucisă de terorişti

Casa Albă consideră că ostatica Jean Kayla Mueller a fost ucisă de terorişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit informaţiilor pe care le avem, nu au existat dovezi privind prezenţa civililor în zona vizată de raidurile coaliţiei interneţionale", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite, citat de Bloomberg.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a confirmat marţi decesul ostaticei Jean Kayla Mueller, în vârstă de 26 de ani, care era deţinută de grupul Stat Islamic, promiţând aducerea în faţa justiţiei a "teroriştilor" responsabili.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a anunţat că ostatica a fost ucisă într-o serie de bombardamente iordaniene. Presupusul raid aerian a avut loc în oraşul sirian Raqqa.

Kayla Jean Mueller, din Prescott (Arizona), lucra în Turcia, oferind asistenţă umanitară refugiaţilor sirieni. Tânăra s-a deplasat pentru o acţiune umanitară în Siria, unde a fost răpită în 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici