Partidul premierului canadian Justin Trudeau va forma un guvern minoritar

Partidul Liberal, condus de premierul canadian, Justin Trudeau, va forma un guvern minoritar, a informat marţi postul canadian de televiziune CBS în urma alegerilor generale desfăşurate luni, după închiderea urnelor în toată ţara, potrivit Reuters.

537 afișări
Imaginea articolului Partidul premierului canadian Justin Trudeau va forma un guvern minoritar

CBS: Partidul premierului canadian Justin Trudeau va forma un guvern minoritar

Liberalii conduc sau au fost aleşi în 146 din 304 districte electorale care au raportat rezultate până la ora 10:30 pm EDT (0230 GMT marţi), a anunţat CBC. Trudeau avea nevoie să obţină 170 de locuri din 338 de locuri în Camera Comunelor pentru a-şi asigura un al doilea guvern majoritar.

Un guvern minoritar l-ar lăsa pe Trudeau într-o poziţie slăbită şi va avea nevoie de sprijinul partidelor de opoziţie, care se înclină spre partidele de stânga, pentru a putea promova proiecte legislative esenţiale.

Înainte de vot, sondajele au arătat o cursă cot la cot în ​​întreaga ţară întrucât Trudeau, care a preluat puterea ca o figură carismatică care promite „căi însorite”, s-a luptat cu liderul conservator Andrew Scheer pentru şansa de a forma următorul guvern.

Liberalii au câştigat puterea în 2015 şi au deţinut 177 de locuri când au fost convocate alegerile. În Canada, un partid trebuie să câştige 170 de locuri sau mai multe pentru a-şi asigura un mandat majoritar.

Taguri:
canada,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici