CE amendează Bulgaria cu peste şase milioane de euro, pentru nereguli privind fondurile SAPARD

Comisia Europeană a impus Bulgariei o amendă de 13 milioane de leva (6,6 milioane de euro) pentru încălcarea unor acorduri privind fondurile SAPARD, a declarat directoarea agenţiei de plăţi a SAPARD în Bulgaria, Kalina Gheorghieva, citată de site-ul Novinite.com.

10 afișări
Imaginea articolului CE amendează Bulgaria cu peste şase milioane de euro, pentru nereguli privind fondurile SAPARD

CE amendează Bulgaria cu peste şase milioane de euro, pentru nereguli privind fondurile SAPARD (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană a trimis o scrisoare în acest sens de la Bruxelles, la data de 24 septembrie.

Gheorghieva, care conduce această agenţie, denumită Fondul Agricultura, susţine că motivele sancţiunii sunt legate de nereguli comise de precedenta guvernare în perioada 2007-2008.

Ea a amintit că în vara anului 2008, UE a îngheţat fondurile SAPARD pentru Bulgaria şi a acordat agenţiei de plăţi un termen limită de trei luni pentru a remedia neregulile.

Dar, potrivit lui Gheorghieva, fosta conducere a Fondului Agricultura a acoperit firmele care au făcut abuz de resurse, neincluzându-le pe lista celor cu datorii.

Gheorghieva a afirmat că Guvernul va încerca să obţină o reducere a amenzii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici