Cei doi palestinieni acuzaţi de răpirea şi asasinarea a trei tineri israelieni în iunie au fost ucişi

Cei doi palestinieni acuzaţi că au răpit şi asasinat trei tineri israelieni în iunie au fost ucişi, marţi, la Hebron, în Cisiordania, după o urmărire de trei luni, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

1071 afișări
Imaginea articolului Cei doi palestinieni acuzaţi de răpirea şi asasinarea a trei tineri israelieni în iunie au fost ucişi

Cei doi palestinieni acuzaţi de răpirea şi asasinarea a trei tineri israelieni în iunie au fost ucişi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timpul nopţii, armata israeliană a desfăşurat o operaţiune în timpul căreia Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh, asasinii celor trei tineri israelieni, au fost ucişi în cadrul unui schimb de focuri", a precizat purtătorul de cuvânt Peter Lerner pe contul său de Twitter.

Moartea celor trei tineri israelieni a creat un climat de tensiune extremă, care a precedat ofensiva lansată la 8 iulie de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza, soldată cu aproximativ 2.200 de morţi în rândul palestinienilor şi 73 de morţi israelieni.

Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh au fost reperaţi într-o casă din Hebron, care a fost luată cu asalt de militari şi agenţi ai Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă.

Aceşti palestinieni erau căutaţi activ de la răpirea lui Eyal Yifrach, Naftali Frenkel şi Gilad Shaer, care făceau autostopul în apropierea unei colonii în Cisiordania, la 12 iunie, şi descoperirea cadavrelor lor la 30 iunie.

Israelul i-a acuzat pe Marwan Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh că sunt membri Hamas. În timpul operaţiunilor de căutare, armata israeliană a arestat peste 400 de palestinieni în Cisiordania, dintre care peste 300 de membri ai mişcării Hamas, care a negat că ar fi implicată în răpire, dar a salutat operaţiunea.

Cel puţin cinci palestinieni au fost ucişi de militari israelieni în timpul operaţiunii de căutare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici