Cel puţin 26 de morţi, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au atacat un autobuz în Egipt

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise, iar alte 25 rănite, după ce mai mulţi indivizi au deschis focul asupra unui autobuz în care se aflau membri ai minorităţii creştine de rit copt din Egipt, informează BBC News online, citând presa şi autorităţile egipteane.

1276 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 26 de morţi, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au atacat un autobuz în Egipt

Cel puţin 23 de oameni ucişi, după ce mai mulţi indivizi au deschis focul asupra unui autobuz în Egipt

Bilanţul anterior era de 23 de morţi şi 25 de răniţi.

Incidentul a avut loc în provincia Minya, aflată la aproximativ 250 de kilometri sud de Cairo.

Autobuzul se îndrepta spre mânăstirea Sfântul Samuel.

Creştinii de rit copt au fost ţinta mai multor atacuri teroriste în ultimele luni, inclusiv două atentate sinucigaşe pe data de 9 aprilie, care vizat biserici copte şi care s-au soldat cu 46 de morţi.

Atacurile anterioare au fost revendicate de reţeaua extremistă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici