Un poliţist şi doi agresori au murit într-un schimb de focuri la periferia Moscovei

Indivizi cu arme de foc şi topoare au atacat agenţi de poliţie, miercuri după-amiază, la periferia oraşului Moscova, incidentul soldându-se cu moartea unui poliţist şi a doi atacatori, relatează agenţia de ştiri Tass.

1924 afișări
Imaginea articolului Un poliţist şi doi agresori au murit într-un schimb de focuri la periferia Moscovei

Cel puţin un mort într-un schimb de focuri la periferia Moscovei (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Atacul a avut loc la periferia estică a capitalei Rusiei, fiind vizat un baraj rutier al poliţiei.

Doi indivizi care aveau asupra loc arme de foc şi topoare au atacat agenţi de poliţie.

"Indivizi neidentificaţi care ar putea fi din Caucaz au deschis focul la un baraj al poliţiei din zona Şcelkovskoi, la periferia estică a Moscovei. Un poliţist a fost ucis în atac, iar doi au fost răniţi, unul fiind în stare critică. Cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de poliţie", a declarat un oficial rus citat de agenţia Tass.

Într-un alt incident, miercuri la prânz, mai multe explozii şi schimburi de focuri au fost semnalate în oraşul rus Sankt-Petersburg, în timpul unei operaţiuni antiteroriste a Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), potrivit unor surse citate de agenţiile de ştiri Sputnik şi Interfax. Mai mulţi membri ai unui grup terorist islamist activ în Caucazul de Nord au fost arestaţi în oraşul Sankt-Petersburg în cadrul unei operaţiuni antiteroriste coordonate de Serviciul Federal rus de Securitate (FSB). Potrivit Interfax, în timpul operaţiunilor în Sankt-Petersburg au fost auzite focuri de armă şi explozii, cel mai probabil controlate. În Caucazul de Nord sunt active grupuri teroriste separatiste cecene, dar şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici