China cere Malaysiei "intensificarea eforturilor" în vederea localizării avionului Boeing 777

China a cerut luni Malaysiei "intensificarea eforturilor" privind avionul Boeing 777, în condiţiile continuării operaţiunilor în vederea localizării aparatului aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă şi la bordul căruia se aflau 153 de pasageri chinezi.

593 afișări
Imaginea articolului China cere Malaysiei "intensificarea eforturilor" în vederea localizării avionului Boeing 777

China cere Malaysiei "intensificarea eforturilor" în vederea localizării avionului Boeing 777 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Malaysia acordă importanţă acestui incident şi dă dovadă de o atitudine sinceră, dar, ţinând cont de situaţie, Malaysia trebuie să-şi intensifice eforturile", a declarat Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Numeroase rude ale pasagerilor aflaţi în avion şi-au exprimat nemulţumirea şi furia faţă de reacţia companiei Malaysia Airline, dar şi faţă de autorităţile chineze şi malaysiene, criticând gestionarea crizei "fără transparenţă" şi absenţa informaţiilor.

"Beijingul este convins că Malaysia face tot posibilul", a declarat Qin Gang, insistând că, la două zile de la accident, partea chineză "încă mai speră ca Malaysia să ia considerare sentimentele apărute în rândul familiilor pasagerilor chinezi".

"Vom continua eforturile, încurajând în special autorităţile malaysiene să intensifice operaţiunile de căutare şi salvare", a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Guvernul chinez a trimis luni la Kuala Lumpur o echipă formată din reprezentanţi ai Ministerului de Externe, de Interne şi Transporturilor, pentru a participa la ancheta privind dispariţia avionului şi ajutarea familiilor persoanelor dispărute, a anunţat agenţia China Nouă.

La mai bine de 48 de ore de la dispariţia avionului, soarta zborului MH370, care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, având la bord 227 de pasageri de 14 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, rămâne învăluită în mister.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici