China îndeamnă la eforturi în vederea reducerii tensiunilor în Coreea: "Pacea şi stabilitatea în Peninsulă servesc interesul comun"

China a îndemnat vineri la "eforturi comune" în vederea reducerii tensiunilor în Peninsula Coreeană, în urma pregătirilor ordonate de numărul unu al regimului de la Phenian, Kim Jong-un, privind lovituri cu rachete împotriva continentului american.

452 afișări
Imaginea articolului China îndeamnă la eforturi în vederea reducerii tensiunilor în Coreea: "Pacea şi stabilitatea în Peninsulă servesc interesul comun"

China îndeamnă la eforturi în vederea reducerii tensiunilor în Coreea: "Pacea şi stabilitatea în Peninsulă servesc interesul comun" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Îndemnăm părţile vizate să depună eforturi în vederea destinderii situaţiei", a declarat Hong Lei, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, într-o conferinţă de presă obişnuită, la Beijing.

"Pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreea servesc interesul comun", a adăugat Hong Lei.

China este singurul aliat al Coreei de Nord şi cel mai important partener comercial al acesteia, care furnizează Phenianului resurse energetice indispensabile economiei sale.

Însă Beijingul a votat în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea consolidării sancţiunilor împotriva Phenianului, după al treilea test nuclear efectuat în această ţară luna trecută.

Tensiunile în peninsulă au crescut în ultimele zile.

Răspunzând unor zboruri de antrenament al unor bombardiere americane "invizibile", de tip B-2, în spaţiul aerian al Coreei de Sud, Kim Jong-un a ordonat aceste pregătiri ce vizează totodată baze americane în Pacific.

În cazul unei provocări "nesăbuite" din partea americanilor, forţele nord-coreene "trebuie să lovească fără milă continentul american (...), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii şi Guam, şi pe cele care se află în Coreea de Sud", a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială KCNA.

Experţi militari americani au notat totuşi că, pentru moment, intensificarea retoricii belicoase a nord-coreenilor nu este însoţită de acţiuni militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici