China se declară împotriva folosirii forţei militare în Siria

China solicită păstrarea suveranităţii Siriei şi se opune utilizării forţei militare în acest conflict, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, relatează site-ul agenţiei Tass.

2879 afișări
Imaginea articolului China se declară împotriva folosirii forţei militare în Siria

China se declară împotriva folosirii forţei militare în Siria (Imagine: Arhiva mediafax Foto/Hepta)

"China s-a declarat întotdeauna împotriva folosirii forţei militare în relaţiile internaţionale şi pentru păstrarea suveranităţii teritoriale", a precizat diplomatul chinez, care a subliniat că situaţia din Siria poate fi rezolvată doar prin mijloace politice.

Hua Chunying a mai spus că "poporul sirian trebuie să decidă cu privire la viitorul Siriei", iar China este gata să "lucreze cu toate părţile implicate pentru soluţionarea crizei cât mai curând posibil".

În data de 7 aprilie, Departamentul american al Apărării a anunţat că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare americane aflate în estul Mării Mediterane.

Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria. Bombardamentul a fost o ripostă faţă de atacul chimic produs pe 4 aprilie în oraşul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib, în urma căruia au murit 86 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova consideră atacul american din Siria drept un act de agresiune împotriva unui stat suveran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici