CNN: Rex Tillerson, James Mattis şi directorul CIA s-au opus deciziei preşedintelui Donald Trump privind Ierusalimul/ Tillerson: Prin decizia privind Ierusalimul,Trump a îndeplinit voinţa poporului american

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, James Mattis, secretarul pentru Apărare, şi Mike Pompeo, directorul CIA, s-au opus deciziei de recunoaştere a Ierusalimului drept capitala Israelului şi mutarea ambasadei SUA în oraşul disputat, potrivit unor surse din Administraţia Trump citate de CNN.

1774 afișări
Imaginea articolului CNN: Rex Tillerson, James Mattis şi directorul CIA s-au opus deciziei preşedintelui Donald Trump privind Ierusalimul/ Tillerson: Prin decizia privind Ierusalimul,Trump a îndeplinit voinţa poporului american

CNN: Rex Tillerson, James Mattis şi directorul CIA s-au opus deciziei preşedintelui Trump privind Ierusalimul

Cei trei oficiali şi-au manifestat opoziţia în cursul discuţiilor private din cadrul Administraţiei Trump.

Pe de altă parte, Jared Kushner, ginerele lui Trump şi emisarul american pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, dar şi Jason Greenblatt, emisarul special al SUA în regiune, s-au pronunţat în favoarea recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului, însă au recomandat amânarea mutării ambasadei, au declarat sursele citate.

Vicepreşedintele Mike Pence, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, şi David Friedman, ambasadorul american în Israel, au argumentat în favoarea deciziei.

Trump a făcut anunţul avându-l alături pe vicepreşedintele Pence, considerat drept un element cheie de legătură cu comunitatea evanghelică care a militat îndelung în favoarea recunoaşterii.

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat că prin recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, preşedintele Donald Trump a îndeplinit voinţa poporului american, potrivit site-ului postului France 24.

"Pur şi simplu, preşedintele doar îndeplineşte voinţa poporului american", a declarat oficialul SUA în cursul unei vizite oficiale la Viena.

Tillerson se află într-un turneu diplomatic în mai multe state aliate ale SUA, după ce la începutul săptămânii a participat la un summit al miniştrilor de Externe ai statelor membre NATO.

Secretarul de Stat a argumentat că preşedintele Trump doar a pus în practică dispoziţiile unui document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite îşi asumau angajamentul de a muta ambasada americană din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Acest lucru are legătură cu legile SUA şi este o decizie SUA şi fiecare ţară are dreptul să decidă ce vrea să decidă referitor la ambasada proprie din Israel", a completat Tillerson.

Potrivit unor surse citate de postul CNN, în cursul discuţiilor private din cadrul Administraţiei Trump, Rex Tillerson şi-a manifestat opoziţia faţă de recunoaşterea oficială a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi mutarea ambasadei SUA în oraşul disputat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici