Consilier al lui Putin: "Am avertizat NATO împotriva apropierii de frontierele Ucrainei, pentru că acest lucru ar crea o situaţie pe care nu o putem accepta"

Moscova a avertizat NATO asupra apropierii sale de frontierele Ucrainei, întrucât acest lucru ar crea o situaţie inacceptabilă pentru Rusia, afirmă Serghei Karaganov, consilier al Kremlinului pe politica externă, într-un interviu pentru publicaţia germană Der Spiegel.

1438 afișări
Imaginea articolului Consilier al lui Putin: "Am avertizat NATO împotriva apropierii de frontierele Ucrainei, pentru că acest lucru ar crea o situaţie pe care nu o putem accepta"

Consilier al lui Putin: "Am avertizat NATO împotriva apropierii de frontierele Ucrainei, pentru că acest lucru ar crea o situaţie pe care nu o putem accepta" (Imagine Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Într-un amplu interviu acordat publicaţiei germane, oficialul rus a vorbit despre deteriorarea relaţiilor între Rusia şi NATO, riscul izbucnirii unui război, efectele agresivităţii Alianţei Nord-Atlantice şi inabilitatea Occidentului de a înţelege caracterul rus.

"Am avertizat NATO împotriva apropierii de frontierele Ucrainei, pentru că acest lucru ar crea o situaţie pe care nu o putem accepta. Rusia a oprit avansarea Occidentului în această direcţie şi sperăm ca asta înseamnă că pericolul unui război major în Europa a fost eliminat pe termen mediu. Însă propaganda care circula acum aminteşte de perioada care precede un nou război", a afirmat Karaganov.

"Mass-media rusă este mai rezervată decât mass-media Occidentală. Însă trebui să înţelegeţi că Rusia este foarte sensibilă în ceea ce priveşte apărarea. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice. (...) Dar ce face Occidentul? Nimic altceva, doar denigrează Rusia: ei cred că noi ne pregătim să atacăm", a completat Karaganov.

Oficialul de la Kremlin a vorbit şi despre ceea ce el consideră ca fiind acţiuni agresive din partea NATO.

"Aceste zvonuri că am intenţiona să atacăm statele baltice sunt nişte idioţenii. De ce NATO staţionează armament şi echipament acolo? Va puteţi imagina ce s-ar întâmpla cu ele în cazul unei crize. Ajutorul oferit statelor baltice de NATO nu este un ajutor simbolic. Este o provocare. Dacă Alianţa Nord-Atlantică iniţiază o agresiune - împotriva unei puteri nucleare ca a noastră - va fi pedepsită", a mai spus oficialul rus.

Acesta a adăugat că în "cazul unei crize", Rusia va distruge exact aceste arme staţionate de NATO în Polonia, Lituania şi Letonia. "Rusia nu va mai lupta niciodată pe propriul teritoriu...", a ameninţat consilierul pe politică externă.  

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici