Coreea de Nord a acceptat să poarte discuţii inter-coreene la nivel înalt pe 29 martie

Coreea de Nord a acceptat propunerea Coreei de Sud de a purta discuţii la nivel înalt pe 29 martie, pentru a stabili data şi agenda summitului inter-coreean programat pentru sfârşitul lunii aprilie, a anunţat sâmbătă Ministerul Unificării de la Seul, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

558 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a acceptat să poarte discuţii inter-coreene la nivel înalt pe 29 martie

Coreea de Nord a acceptat să poarte discuţii inter-coreene la nivel înalt pe 29 martie

"Coreea de Nord şi-a dat acordul astăzi prin intermediul canalului de comunicare de la frontieră, precizând că va trimite o delegaţie formată din trei membri şi condusă de către Ri Son-Gwon, preşedintele Comitetului pentru Reunificare Paşnică. Guvernul va face pregătirile necesare pentru summitul inter-coreean prin intermediul discuţiilor din 29 martie", se arată într-un comunicat al guvernului sud-coreean.

Joi, Seulul a notificat Phenianul prin intermediul unui canal de comunicare de la frontieră în privinţa propunerii de a purta discuţii în regiunea demilitarizată Panmunjom.

Delegaţia Coreei de Sud, formată din trei membri, va fi condusă de către ministrul Unificării, Cho Myoung-Gyon, care s-a întâlnit cu Ri Son-Gwon la 9 ianuarie, când au avut loc primele discuţii formale dintre cele două Corei din ultimii doi ani, privind participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang şi modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar trebui să aibă întrevederi cu preşedinte sud-coreean Moon Jae-In, la sfârşitul lunii aprilie, şi cu preşedintele american Donald Trump, în luna mai. Regimul de la Phenian şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii despre denuclearizare, "în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici