Coreea de Nord a înlocuit toate trupele aflate la frontieră, după dezertarea unui militar

Regimul din Coreea de Nord a înlocuit toate trupele aflate la frontieră, după dezertarea unui militar în Coreea de Sud prin zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două state, a precizat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii sud-coreene, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

39380 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a înlocuit toate trupele aflate la frontieră, după dezertarea unui militar

Coreea de Nord a înlocuit toate trupele aflate la frontieră, după dezertarea unui militar

"Avem semnale că nord-coreenii au înlocuit toţi militarii responsabili cu securitatea la frontieră, ca urmare a dezertării. Având în vedere această situaţie, comandanţii unităţii militare respective şi ofiţerii responsabili ar fi fost pedepsiţi", a precizat sursa citată.

Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, Coreea de Nord a înăsprit verificările în zona demilitarizată şi a închis temporar podul pe unde a trecut cu maşina militarul dezertor.

La 13 noiembrie, un militar nord-coreean a folosit un vehicul pentru a dezerta, apoi s-a adăpostit lângă o clădire din partea sudică a zonei de securitate comună celor două Corei (JSA), după ce trupele nord-coreene au deschis focul asupra lui. Ulterior, acesta a fost operat în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă.

Militarul nu avea nicio armă asupra lui, dar purta uniforma specifică nord-coreeană. Nu a existat niciun schimb de focuri între trupele celor două Corei aflate în zona de frontieră.

Dezertările din armata Coreei de Nord sunt evenimente foarte rare, iar loialitatea este considerată un element definitoriu de către regimul de la Phenian. Doar doi militari nord-coreeni au mai dezertat, unul în 1998, iar altul în 2017.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici