Coreea de Nord acuză Statele Unite că, sub conducerea unui "bătrân nebun", EXPLOATEAZĂ moartea studentului Otto Warmbier

Statele Unite "exploatează" moartea studentului Otto Warmbier în campania de propagandă împotriva Coreei de Nord, acuză regimul Kim Jong-Un, numindu-l pe preşedintele Donald Trump "un bătrân nebun", relatează cotidianul Le Figaro şi postul Sky News.

3908 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord acuză Statele Unite că, sub conducerea unui "bătrân nebun", EXPLOATEAZĂ moartea studentului Otto Warmbier

SUA, conduse de un "bătrân nebun", exploatează moartea studentului Otto Warmbier, acuză Coreea de Nord

"Statele Unite l-au ademenit şi l-au împins pe Otto Warmbier să încalce legile din Coreea de Nord", susţine Ministerul nord-coreen de Externe, afirmând că studentul american decedat după repatriere primise "o misiune" din partea "unei organizaţii din SUA care lansează conspiraţii" împotriva Phenianului.

"Trump şi clica sa exploatează acum moartea lui Otto Warmbier în campania de propagandă şi în conspiraţia care are rolul creşterii presiunilor internaţionale asupra Coreei de Nord", subliniază Ministerul de Externe de la Phenian, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană, KCNA.

"Faptul că Trump, un bătrân nebun, şi acoliţii lui odioşi calomniază demnitatea conducerii noastre supreme, utilizând date false, amplifică ura armatei şi poporului din Coreea de Nord faţă de Statele Unite, precum şi voinţa de a riposta", insistă Ministerul de Externe de la Phenian.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat marţi regimul de la Phenian că "l-a torturat" pe studentul american Otto Warmbier, decedat în luna iunie după repatrierea din Coreea de Nord în comă. "Un interviu foarte bun la postul Fox News cu părinţii lui Otto Warmbier: 1994-2017. Otto a fost torturat extraordinar de mult de Coreea de Nord", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Este prima dată când un oficial american de rang înalt acuză Coreea de Nord în mod public că l-a torturat pe studentul Otto Warmbier, care fusese arestat la Phenian în ianuarie 2016. Într-un interviu acordat postului tv Fox News, părinţii lui Otto Warmbier au acuzat Coreea de Nord că "l-a torturat şi l-a rănit intenţionat" pe fiul lor.

În schimb, un medic legist din statul american Ohio, Lakshmi Sammarco, a declarat că studentul în vârstă de 22 de ani repatriat din Coreea de Nord nu prezenta urme de tortură, precizând că a murit din cauza lipsei de oxigen şi sânge în creier, fără a putea explica ce a generat această stare neurologică.

Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru activităţi contra siguranţei statului nord-coreean. La câteva zile după repatriere, cetăţeanul american a murit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici