Coreea de Nord AMENINŢĂ Casa Albă şi Pentagonul cu un atac nuclear

Un oficial militar nord-coreean a ameninţat cu un atac nuclear asupra Casei Albe şi Pentagonului şi a acuzat Washingtonul că exacerbează tensiunile din peninsulă, efectuând manevre comune cu Seulul.

17724 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord AMENINŢĂ Casa Albă şi Pentagonul cu un atac nuclear

Coreea de Nord AMENINŢĂ Casa Albă şi Pentagonul cu un atac nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă imperialiştii americani ne ameninţă suveranitatea şi supravieţuirea (...), trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe şi Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor", a declarat Hwang Pyong-So, directorul Biroului politic general, care face parte din armată, într-un discurs susţinut duminică şi difuzat luni de televiziune.

Aceasta nu este prima dată când Phenianul ameninţă cu un atac nuclear Statele Unite sau baze militare americane din Pacific.

Dar experţii estimează că acest stat nu a reuşit încă să pună la punct o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare, dar încă nu stăpâneşte tehnica miniaturizării, care ar permite fixarea unei bombe nucleare pe o rachetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici