Coreea de Nord reia ameninţările la adresa SUA, denunţând "presiunile" lui Donald Trump

Administraţia de la Phenian a reluat tonul virulent la adresa Washingtonului, denunţând "presiunile şi ameninţările" preşedintelui SUA, Donald Trump, care riscă să afecteze îmbunătăţirea relaţiilor dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

17691 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord reia ameninţările la adresa SUA, denunţând "presiunile" lui Donald Trump

Coreea de Nord reia ameninţările la adresa SUA, denunţând "presiunile" lui Donald Trump

Un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenţia KCNA a declarat că Washingtonul "induce în eroare opinia publică" sugerând că angajamentul Phenianului în sensul renunţării la arme nucleare ar fi rezultatul sancţiunilor şi presiunilor. Donald Trump a insistat pentru menţinerea presiunilor asupra Coreei de Nord până la obţinerea denuclearizării Peninsulei Coreea.

Phenianul ameninţă de obicei Washingtonul, dar, în ultima perioadă, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, acceptase îmbunătăţirea relaţiilor cu Administraţia de la Seul. În plus, Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere cu Donald Trump.

"Statele Unite provoacă în mod deliberat Coreea de Nord, într-o perioadă în care situaţia din Peninsula Coreea se îndreaptă spre pace şi reconciliere datorită întâlnirii istorice între liderii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi a Declaraţiei Panmunjom", în sensul semnării unui acord de pace, afirmă oficialul din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian.

"Această abordare nu poate fi concepută altfel decât ca o tentativă periculoasă de a ruina atmosfera de dialog obţinută cu greu şi de a aduce situaţia din nou la tensiuni.

"Situaţia nu se va îmbunătăţi dacă Statele Unite interpretează greşit intenţia iubitoare de pace a Coreei de Nord ca fiind un semn de slăbiciune şi dacă vor continua presiunile şi ameninţările militare asupra Coreei de Nord", atrage atenţia Phenianul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici