Coreea de Nord deportează un american reţinut pentru că a intrat ilegal în ţară/ Arma "ultramodernă", testată de Kim Jong-Un

Coreea de Nord a anunţat vineri că va deporta un cetăţean american care a fost reţinut pentru că a intrat ilegal în această ţară, această acţiune părând să aibă rolul de a stimula dialogul cu Statele Unite, informează agenţia The Associated Press.

3852 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord deportează un american reţinut pentru că a intrat ilegal în ţară/ Arma "ultramodernă", testată de Kim Jong-Un

Coreea de Nord va deporta un cetăţean american reţinut pentru că a intrat ilegal în ţară

Totodată, regimul de la Phenian a anunţat că a testat cu succes o armă tactică "ultramodernă".

În trecut, Coreea de Nord a închis cetăţeni americani pentru perioade lungi de timp, aceştia fiind eliberaţi în urma vizitelor unor personalităţi din SUA. Anul trecut, studentul american Otto Warmbier a decedat la câteva zile după ce a fost eliberat în comă după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord.

Agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA a transmis că americanul Bruce Byron Lowrance a fost reţinut pe 16 octombrie după ce ar fi intrat ilegal în Coreea de Nord pe la frontiera cu China. Bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că are legături cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).

Se pare că cetăţeanul american reţinut în octombrie a fost deportat anul trecut din Coreea de Sud după ce a fost prins într-o zonă interzisă, potrivit poliţiei sud-coreene. Individul ar fi declarat la acel moment că ştie mai mulţi oficiali din Administraţia Trump şi vrea să acţioneze ca "o punte de legătură" între Washington şi Phenian.

În luna mai, Coreea de Nord a eliberat trei americani în semn de bunăvoinţă înainte ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un să aibă o întrevedere la Singapore cu preşedintele american Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici