COVID-19 în lume. Brazilia a depăşit pragul de 50.000 de decese provocate de noul coronavirus. Zilnic mor circa o mie de oameni

  • Brazilia are peste 50.000 de morţi ca urmare infecţiei cu COVID-19.
  • Doar Statele Unite a înregistrat mai multe decese.
  • În Brazilia, peste un milion de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2.
746 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Brazilia a depăşit pragul de 50.000 de decese provocate de noul coronavirus. Zilnic mor circa o mie de oameni

Brazilia a depăşit pragul de 50.000 de decese provocate de noul coronavirus

Brazila se află pe locul doi în topul ţărilor cele mai afectate de epidemia cu noul coronavirus.
La doar câteva zile după ce Brazilia a anunţat că numărul infecţiilor a depăşit un milion, a crescut considerabil şi numărul , deceselor, conform bbc.com.
 
Miniştrii de la Sănătate, care s-au perindat în ultima perioadă în Brazilia, amândoi medici, au demisionat în contextul creşterii numărului de infecţii şi de decese şi ca o critică la abordarea preşedintelui ţării, Jair Bolsonaro, care a decis redeschiderea localurilor şi altor spaţii publice.
 
Doar duminică au fost înregistrate 641 de decese, cifra morţilor ajungând astfel, la 50.671. Tot atunci au fost confirmate încă 17.000 de infecţii noi. Pe scurt, în Brazilia, circa 1.000 de pacienţi infectaţi mor zilnic. 
 
Numărul de decese
Numărul de cazuri
 
FOTO ALL: BBC
 
Mai mulţi experţi, însă, sunt de părere că cifrele infectărilor şi a deceselor sunt unele mult mai mari, în contextul în care lipseşte o testare naţională a populaţiei. 
 
Brazilia este depăşită doar de Statele Unite, care are peste 2,2 milioane de persoane infectate şi circa 120.000 decese. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici