Video CRIZA IMIGRANŢILOR: Peste o mie de imigranţi au plecat pe jos de la Budapesta către Austria şi Germania - FOTO, VIDEO

Peste o mie de imigranţi au plecat vineri după-amiaza, pe jos, către vest, de la Gara Keleti din Budapesta, cu intenţia declarată de a ajunge în Austria şi Germania.

2988 afișări

Potrivit unui jurnalist AFP, este vorba despre mai mult de 1.000 de persoane, care au decis să plece pe jos către Austria, după ce autorităţile ungare au suspendat marţi legăturile feroviare internaţionale.

GALERIE FOTO

Imigranţii, unii dintre ei blocaţi în capitala ungară de mai multe zile, au anunţat că vor să meargă pe jos până la frontiera austriacă, situată la aproximativ 175 de kilometri distanţă, în contextul în care Budapesta şi-a multiplicat încercările de a-i transfera - împotriva voinţei lor - în tabere de primă primire, precizează agenţia franceză.

Între imigranţi, copii şi persoane în scaune cu rotile au traversat unul dintre principalele poduri peste Dunăre fără să fie opriţi de către forţele de ordine, adaugă AFP.

În Ungaria, una dintre principalele ţări de tranzit în Europa centrală, au sosit aproximativ 3.000 de imigranţi joi, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Poliţia i-a escortat vineri pe imigranţi, pe Podul Elisabeth, pentru a se asigura că merg pe trotuar, potrivit MTI.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei Naţionale, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat într-o conferinţă de presă că poliţia îi monitorizează pe imigranţi şi că va adopta orice măsuri necesare. Ea nu a oferit alte precizări în acest sens.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici