Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în Indonezia. Cel puţin 97 de persoane şi-au pierdut viaţa. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cel puţin 97 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter care s-a produs în provincia Aceh din nordul Indoneziei, relatează AP, citând un responsabil din unitatea militară locală.

3456 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în Indonezia. Cel puţin 97 de persoane şi-au pierdut viaţa. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în Indonezia. Cel puţin 97 de persoane şi-au pierdut viaţa. Nu a fost emisă alertă de tsunami

UPDATE 11:15 Cel puţin 97 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter din Indonezia, potrivit AP,  care citează un responsabil din unitatea militară locală.

Acesta a mai spus că patru persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Anterior, Tatang Sulaiman, şeful unităţii militare din provincia Aceh, anunţa că 52 de persoane au murit în districtul Pidie Jaya, iar 2 în Bireuen. Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor a comunicat atunci că 78 de persoane sunt grav rănite.

UPDATE 08:49 Cel puţin 54 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter care s-a produs în provincia Aceh din nordul Indoneziei, relatează AP, citând un responsabil din unităţii militare locale.

Potrivit lui Tatang Sulaiman, şeful unităţii militare din provincia Aceh, 52 de persoane au murit în districtul Pidie Jaya, iar 2 în Bireuen. Agenţia Naţională pentru Getsionarea Dezastrelor a anunţat că 78 de persoane sunt grav rănite.

Bilanţul anterior era de 25 de morţi.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter a avut loc în provincia indoneziană Aceh, fără a fi declanşată o alertă de tsunami, a anunţat anterior Istitutul American de Geofizică (USGS). Seismul s-a produs la o adâncime de 8,2 kilometri şi la 19 kilometri sud-est de localitatea Sigli (provincia Aceh) din nordul insulei Sumatra.

Provincia Aceh a fost devastată în anul 2004 de un cutremur submarin care a provocat un tsunami gigant.

ŞTIRE INIŢIALĂ Cutremurul cu magnitudinea de 6,5 s-a produs la ora locală 5.03 (00:03 ora României). Autorităţile nu au emis alertă de tsumami până în acest moment.

Oficialii au anunţat că pe insulă s-au prăbuşit mai multe de clădiri, avertizând că bilanţul victimelor ar putea creşte. În acest moment are loc o amplă operaţiune de căutare a supravieţuitorilor.

"Echipele de căutare şi salvate au găsit 25 de trupuri şi 26 de persoane grav rănite", a anunţat instituţia într-un comunicat.

Seismul a fost resimţit şi în provincia Banda Aceh, unde oamenii şi-au părăsit casele şi au petrecut mai multe ore în stradă.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici