Dezbatere SUA. Pandemia, China, Clima şi Taxele au dominat dezbaterea dintre Mike Pence şi Kamala Harris

  • Azi-noapte a avut a loc a doua dezbatere din cursa prezidenţială din SUA.
  • Dezbaterea i-a adus "faţă în faţă" pe Vicepreşedintele Mike Pence şi alegerea democraţiilor la acestă funcţie, Kamala Harris.
  • Cei doi candidaţi au fost separaţi prin "scuturi" de plexiglas.
  • Ambii candidaţi au avut momente puternice şi anumite momente în care au fost puşi în dificultate, pe parcursul aventurii de 90 de minute, relatează Reuters.
1119 afișări
Imaginea articolului Dezbatere SUA. Pandemia, China, Clima şi Taxele au dominat dezbaterea dintre Mike Pence şi Kamala Harris

Un ton foarte diferit de săptămâna trecută

Vicepreşedintele Mike Pence şi contracandidatul democrat Kamala Harris s-au confruntat noapte trecută în a doua dezbatere în cursa pentru Casa Albă. Tema centrală a fost modul în care administraţia Trump a gestionat pandemia coronavirus.

Dezbaterea centrată pe politici a fost în contrast cu dezbaterea prezidenţială haotică de săptămâna trecută dintre Trump şi Joe Biden, care a fost afectată de întreruperile constante ale lui Trump şi de insultele personale ale ambilor bărbaţi.

Confruntarea de noaptea trecută, conform specialiştilor este puţin probabil să modifice traiectoria cursei, deoarece ambii candidaţi au evitat tipul de greşeli care ar genera titluri în media din lume.

Kamala Harris a adus în dezbatere situaţia infectării lui Donald Trump, dar şi situaţia economiei, schimbările climatice şi politica externă, în timp ce Pence a apărat realizările în cei aproape patru ani ai administraţiei republicane.

"Poporul american a fost martor la cel mai mare eşec al oricărei administraţii prezidenţiale din istoria ţării noastre", a spus Harris în momentul în care dezbaterea a început la Universitatea Utah din Salt Lake City.

Ca răspuns, Pence a dat vina pe China pentru pandemie şi a susţinut eforturile administraţiei SUA de a lupta împotriva bolii, inclusiv decizia lui Trump de la sfârşitul lunii ianuarie de a restricţiona călătoriile din China.

„Vreau ca poporul american să ştie că din prima zi, preşedintele Donald Trump a pus sănătatea Americii pe primul loc”, a spus el. "China este de vină pentru coronavirus", a adăugat el.

Cei doi candidaţi au fost separaţi cu scuturi de picioare de 3,6 metri şi plexiglas, o amintire a pandemiei care a provocat 210.000 de vieţi americane şi a devastat economia.

Harris a criticat administraţia Trump pentru că a încercat să invalideze legea asistenţei medicale în condiţiile unei pandemii şi l-a atacat pe Trump pentru că ar fi plătit 750 de dolari pe an impozite federale pe venit în calitate de preşedinte.

„Când am auzit pentru prima dată despre asta, am spus literalmente:„ Vrei să spui 750.000 de dolari? ”, a spus Harris, referindu-se la o investigaţie a New York Times. „Dar nu, au fost 750 de dolari.”

Schimbările Climatice

Biden şi-a extins planul de abordare a schimbărilor climatice. Harris a fost un susţinătorii originali ai propunerii climatice Green New Deal, care a stabilit obiective ambiţioase pentru reducerea emisiilor de carbon.

Deşi acest lucru le-a câştigat aplaudele ecologiştilor din stânga, există alegători în state care ar putea decide alegerile precum Pennsylvania şi Ohio, care ar putea considera că mai multe reglementări guvernamentale sunt o ameninţare pentru existenţa lor economică.

Pence a avertizat că Green New Deal va „zdrobi energia americană” şi l-a acuzat pe Biden că doreşte „abolirea” combustibililor fosili şi interzicerea fracking-ului, ceea ce Harris a subliniat că este fals.

În timpul dezbaterii, Harris a spus că schimbările climatice reprezintă o "ameninţare existenţială" pentru glob, dar atât ea, cât şi Biden au evitat prezentarea completă a tipului de răspuns guvernamental care ar necesita - pentru a nu pierde alegătorii din statele cheie.

China

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a justificat, în cadrul dezbaterii electorale, abordarea dură a Administraţiei Donald Trump faţă de China, însă Kamala Harris, candidatul democrat la funcţia de vicepreşedinte, a criticat dur politica externă a Washingtonului.

"China este vinovată de coronavirus. Donald Trump a avut o abordare dură faţă de China, a oprit din prima zi zborurile dinspre China! Vom avea în continuare o abordare dură faţă de China, îi vom trage la răspundere pentru ce au făcut", a declarat Mike Pence în cursul dezbaterii televizate.

La rândul său, Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a denunţat abordarea preşedintelui Donald Trump pe plan internaţional.

"Asistăm la un eşec în materie de leadership al Statelor Unite. Vicepreşedintele SUA tocmai a vorbit despre ceea ce crede că sunt realizările preşedintelui Trump în războiul comercial cu China. Aţi pierdut un război comercial (...), America a pierdut 300.000 de locuri de muncă", a spus Kamala Harris.

 

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici