MONITORUL APĂRĂRII | Directorul CIA a efectuat o vizită în secret în oraşul palestinian Ramallah după ce Donald Trump a prezentat planul de pace

Gina Haspel, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA (CIA), s-a deplasat în secret în oraşul palestinian Ramallah după ce preşedintele Donald Trump a prezentat planul de pace pentru conflictul israelo-palestinian, afirmă surse citate de presa israeliană.

1059 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Directorul CIA a efectuat o vizită în secret în oraşul palestinian Ramallah după ce Donald Trump a prezentat planul de pace

Directorul CIA a efectuat o vizită în secret în oraşul palestinian Ramallah

Gina Haspel, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA (CIA), s-a deplasat în secret în oraşul palestinian Ramallah după ce preşedintele Donald Trump a prezentat planul de pace pentru conflictul israelo-palestinian, afirmă surse citate de presa israeliană.

Gina Haspel a avut întrevederi cu oficiali palestinieni, care au semnalat intenţiile de suspendare a relaţiilor cu Israelul şi Statele Unite, ca protest faţă de planul de pace elaborat de Casa Albă, informează postul public de radio israelian Kan, citat de site-ul Ynetnews.com.

Gina Haspel s-a deplasat la Ramallah pentru a discuta cu oficiali din cadrul Administraţiei Palestiniene despre planul de pace. Directorul CIA nu s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, dar a avut o întrevedere cu Majed Farage, directorul serviciilor de informaţii palestiniene. Majed Farage a transmis că Autoritatea Palestiniană se opune planului de pace elaborat de Casa Albă, dar a precizat că, în pofida crizei, schimbul de informaţii cu CIA va continua.

Statele Unite nu au transferat încă Autorităţii Palestinene fonduri de 180 de milioane de dolari aprobate în cadrul măsurilor de asistenţă financiară.

"Am informat partea israeliană, nu vor mai fi relaţii cu ei şi nici cu Statele Unite, nici cele în materie de securitate", a transmis Mahmoud Abbas după o reuniune de urgenţă convocată ca reacţie la prezentarea planului de pace conceput de Administraţia Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, marţi, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim "capitală nedivizată" a Israelului. Donald Trump a explicat că planul de pace conţine o hartă detaliată a două state, israelian şi palestinian. Oraşul Ierusalim va rămâne "capitala nedivizată" a Israelului, a precizat liderul SUA, propunând înfiinţarea capitalei statului palestinian în estul Ierusalimului.

Potrivit site-ului Ynetnews.com, planul prevede suspendarea activităţilor israeliene de extindere a coloniilor din teritoriul palestinian Cisiordania patru ani, timp în care ar urma să aibă loc negocieri detaliate între Israel şi liderii palestinieni. Planul de pace elaborat de Casa Albă conţine 180 de pagini şi prevede acordarea de asistenţă financiară în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru relansarea economică în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza, precum şi în Iordania şi Egipt.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici