Dispute în Germania privind negocierile în Ucraina / Moscova acuză SUA şi NATO că vor distrugerea Rusiei

Kevin Kühnert, secretarul general al Partidului Social-Democrat german (SPD), a afirmat marţi că încă nu este momentul potrivit pentru negocieri între Ucraina şi Rusia, contrazicându-l pe un coleg de partid, în timp de Administraţia de la Moscova acuză SUA şi NATO că vor distrugerea Rusiei.

3811 afișări
Imaginea articolului Dispute în Germania privind negocierile în Ucraina / Moscova acuză SUA şi NATO că vor distrugerea Rusiei

"Nu este momentul potrivit. Dar va veni momentul în care Ucraina va negocia pentru pace. Vor fi necesare precondiţii: integritatea teritorială a Ucrainei şi imposibilitatea ca Rusia să îşi atingă obiectivele din război", a declarat Kevin Kühnert într-un interviu acordat posturilor de televiziune ARD şi ZDF. Kühnert a insistat că Ucraina trebuie susţinută militar până va ajunge în situaţia de a putea negocia o pace justă.

Anterior, Rolf Mützenich, liderul grupului parlamentar SPD din Bundestag, a părut să critice abordarea Guvernului Olaf Scholz, afirmând că Berlinul "respinge din reflex diplomaţia". "Nu ar fi vorba oricum despre o diplomaţie fără limite cu Vladimir Putin sau peste capul Ucrainei", a explicat Rolf Mützenich, citat de site-ul Tagesschau.de.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunţat luni că Administraţia de la Kiev ar vrea organizarea unui summit internaţional pentru pace până la sfârşitul lunii februarie, cu medierea Naţiunilor Unite, dar a condiţionat prezenţa reprezentanţilor Rusiei de lansarea unui proces internaţional pentru crime de război.

Misiunea rusă la Naţiunile Unite a ironizat iniţiativa Kievului şi cererea ucrainenilor de excludere a Rusiei din ONU. Dmitri Polianski, adjunct al ambasadorului rus la ONU, a argumentat că Rusia nu poate fi exclusă din Naţiunile Unite întrucât aceasta ar fi o încălcare a regulilor care stau la baza înfiinţării organizaţiei. "Iar imaginarea unui summit de pace fără Ucraina este mai uşoară" decât fără Rusia, a afirmat Dmitri Polianski, citat de cotidianul Le Monde.

Moscova acuză Statele Unite şi NATO că vor distrugerea Rusiei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite şi NATO că vor "'învingerea Rusiei pe câmpul de luptă" pentru a o distruge, potrivit agenţiei Tass, citată de Reuters. "Acţiunile colective ale naţiunilor occidentale şi ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care este sub controlul lor, confirmă caracterul mondial al crizei ucrainene. Nu este niciun secret că obiectivul strategic al Statelor Unite şi al NATO este învingerea Rusiei pe câmpul de luptă ca mecanism de slăbire semnificativă şi chiar de distrugere a ţării noastre", a afirmat Lavrov, reafirmând cererile Moscovei în sensul "demilitarizării şi denazificării" Ucrainei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat o invazie militară în Ucraina în februarie, numind-o "operaţiune militară specială" pentru "denazificarea" acestei ţări. Kievul şi aliaţii occidentali consideră invazia militară rusă o acţiune imperialistă de expansiune teritorială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici