Dmitri Medvedev îşi avertizează spionii privind scurgeri de informaţii după modelul WikiLeaks

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat miercuri că Rusia nu este la adăpost de scurgeri de informaţii similare notelor diplomatice americane, publicate de site-ul WikiLeaks, într-un discurs susţinut la Serviciul de Informaţii Externe (SVR).

20 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev îşi avertizează spionii privind scurgeri de informaţii după modelul WikiLeaks

Dmitri Medvedev îşi avertizează spionii privind scurgeri de informaţii după modelul WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din motive evidente, nimeni nu este asigurat contra unor astfel de probleme, astăzi, şi trebuie să ţinem cont de ele în munca (noastră)", a declarat el referindu-se la WikiLeaks, în acest discurs susţinut la SVR, serviciu care sărbătoreşte anul acesta 90 de ani de existenţă.

Medvedev a apreciat, de asemenea, că documentele WikiLeaks despre Rusia au avut efecte pozitive.

"Acest lucru oferă (serviciilor de) informaţii noi mijloace de analiză şi îţi permite să vezi în ce fel te consideră potenţialii concurenţi", a apreciat el în acest discurs televizat.

Telegramele diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks îl descriu pe Medvedev ca pe un lider "şters şi ezitant", iar pe premierul Vladimir Putin ca pe un "mascul dominant". Rusia este descrisă, în aceste telegrame, ca un stat corupt şi aflat într-un recul democratic.

Medvedev a declarat, la începutul lui decembrie, că dezvăluirile WikiLeaks ar demonstra "cinismul" aprecierilor şi comentariilor făcute de diplomaţii americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici