Documente ale lui Viktor Ianukovici, publicate de jurnalişti pe site-ul YanukoviciLeaks

Un grup de jurnalişti şi voluntari ucraineni a lansat site-ul YanukovychLeaks.org, pe care sunt publicate documente ale fostului preşedinte Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă de către Parlament.

2801 afișări
Imaginea articolului Documente ale lui Viktor Ianukovici, publicate de jurnalişti pe site-ul YanukoviciLeaks

Documente ale lui Viktor Ianukovici, publicate de jurnalişti pe site-ul YanukoviciLeaks (Imagine: captură yanukovychleaks.org)

Potrivit site-ului, aproximativ 200 de dosare cu mii de documente au fost găsite la 22 februarie, în lacul reşedinţei Mejighiria a lui Ianukovici.

În opinia jurnaliştilor, aceste documente au fost aruncate de către persoane care au fugit în grabă, încercând să distrugă toate probele împotriva lui Ianukovici.

Documentele conţinând informaţii despre proprietarii reşedinţei sunt sistematizate şi urmează să fie analizate de către jurnalişti.

Majoritatea actelor se referă la preţurile enorme pentru servicii de întreţinere a reşedinţei lui Ianukovici şi la salariile angajaţilor.

Până în acest moment, pe acest site au fost publicate 752 de documente.

Sâmbătă, mii de ucraineni au profitat de prăbuşirea regimului preşedintelui Viktor Ianukovici pentru a vizita, într-o atmosferă de sărbătoare, această reşedinţă luxoasă de la periferia Kievului.

Numeroşi vizitatori au oservat contrastul dintre fastul reşedinţei şi mijloacele modeste alocate de către statul ucrainean, de exemplu, pentru şcoli şi spitale.

Mejighiria a devenit un simbol al corupţiei regimului, în urma unor multiple anchete, prezentate în ultimii ani în presă, cu privire la "privatizarea ilegală" a reşedinţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici