Donald Trump are programată o discuţie telefonică sâmbătă cu Vladimir Putin

Preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele rus, Vladimir Putin, au programată o conversaţie telefonică sâmbătă, aceasta urmând să fie prima lor discuţie de când Trump a preluat mandatul, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul Administraţiei.

7494 afișări
Imaginea articolului Donald Trump are programată o discuţie telefonică sâmbătă cu Vladimir Putin

Donald Trump are programată o discuţie telefonică sâmbătă cu Vladimir Putin-oficial SUA

Donald Trump a promis să aibă relaţii mai bune cu Rusia decât predecesorul său.

Luna aceasta, el a sugerat că va ridica sancţiunile impuse Rusiei de Administraţia Obama dacă Kremlinul ajută Statele Unite în lupta împotriva teroriştilor.

În mesajul de Anul Nou, Putin l-a felicitat pe Trump şi şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor putea să "interacţioneze în arena internaţională la un nivel cu totul nou".

"Provocările globale şi regionale majore cu care s-au confruntat ţările noastre în ultimii ani confirmă în mod clar că relaţiile Rusia-SUA reprezintă un factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii în lumea modernă", a spus Putin.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut în această săptămână "restabilirea relaţiilor normale" dintre Rusia şi Statele Unite sub Administraţia Trump.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat apoi, pentru agenţia de presă Tass, că Putin şi Trump intenţionează să aibă sâmbătă o discuţie telefonică.

"Da, confirm acest lucru", a spus Peskov.

Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Fox News, că plănuieşte să poarte o discuţie telefonică cu Putin în zilele care urmează.

"El (n.r. Putin) m-a sunat după ce am câştigat, dar nu am avut o discuţie, însă înţeleg că vom avea o discuţie în curând", a spus Trump.

Liderul american a mai spus că ar fi benefic pentru Washington şi Moscova să se îmbunătăţească relaţiile.

"Nu-l ştiu pe Putin, dar dacă ne putem înţelege cu Rusia, este extraordinar, este bine pentru Rusia, este bine pentru noi", a spus Trump. "Mergem împreună şi distrugem Stat Islamic", a mai precizat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici