Donald Trump continuă războiul cu PRESA: Jurnaliştii nu ar trebui să aibă dreptul de a folosi surse anonime

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a criticat din nou presa, vineri, subliniind că nu ar trebui să aibă dreptul de a cita surse aflate sub protecţia anonimatului.

1284 afișări
Imaginea articolului Donald Trump continuă războiul cu PRESA: Jurnaliştii nu ar trebui să aibă dreptul de a folosi surse anonime

Donald Trump continuă războiul cu PRESA, apreciind că citarea surselor anonime ar trebui interzisă: Sunt împotriva oamenilor care inventează ştiri şi surse

"Jurnaliştii nu ar trebui să aibă dreptul de a folosi surse, cu excepţia cazurilor în care li se dau numele", a afirmat Donald Trump într-un discurs rostit la sediul Comitetului Conservator pentru Acţiune Politică (CPAC).

"O sursă spune că Donald Trump este oribil, o fiinţă umană oribilă; să mi-o spună în faţă! Să nu mai fie citate surse!", a adăugat Donald Trump, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Membri ai echipei lui Donald Trump de la Casa Albă discută de obicei cu presa sub protecţia anonimatului, explică agenţia Associated Press.

Donald Trump a subliniat că nu se referă la toate companiile media. "Este vorba doar de presa de ştiri false. Sunt împotriva oamenilor care inventează ştiri şi surse. Nu ar trebui să utilizeze surse decât dacă li se dau numele", a insistat preşedintele SUA.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, are încredere în presa liberă şi independentă, dar nu va ezita să critice relatările deficitare, a dat asigurări acum câteva zile vicepreşedintele Michael Pence, după ce liderul de la Casa Albă criticase în termeni foarte duri presa americană, acuzând-o că este "lipsită de onestitate" şi că ar ascunde "performanţele incredibile" ale începutului său de mandat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici