Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier pentru Strategii Politice. Casa Albă confirmă

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier prezidenţial pentru Strategii politice, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

4927 afișări
Imaginea articolului Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier pentru Strategii Politice. Casa Albă confirmă

Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier pentru Politici strategice-surse NYT

UPDATE: Casa Albă confirmă demiterea lui Steve Bannon

Preşedinţia Statelor Unite a confirmat, vineri seară, demiterea consilierului prezidenţial pentru Strategii politice, Steve Bannon, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, şi Steve Bannon au stabilit că aceasta va fi ultima zi în funcţie pentru Steve. Îi suntem recunoscători pentru activitate şi îi dorim toate cele bune", a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Un funcţionar de la Casa Albă citat de agenţia Reuters a declarat că Steve Bannon a primit posibilitatea de a pleca cu propriile condiţii. "Preşedintele (Donald Trump -n.red.) a luat decizia după două săptămâni de gândire", a precizat sursa citată.

John Kelly a evaluat rolul lui Steve Bannon la Casa Albă. "I s-a oferit posibilitatea de a demisiona, în contextul în care se ştia că urma să fie demis", a explicat funcţionarul citat.

Potrivit unor funcţionari de la Casa Albă, Donald Trump l-a demis vineri pe Steve Bannon.

Un apropiat al lui Steve Bannon a dezvăluit însă că acesta îşi prezentase demisia pe 7 august, dar aprobarea acesteia a fost amânată din cauza crizei politice generate de violenţele rasiale din statul Virginia.

Steve Bannon, care a avut un rol esenţial în obţinerea victoriei de către Donald Trump în scrutinul prezidenţial, a avut o serie de dispute cu alţi consilieri de la Casa Albă.

Recent, Steve Bannon a acordat un interviu publicaţiei liberale American Prospect în care a criticat poziţiile lui Donald Trump faţă de Coreea de Nord şi în care îi ironiza pe adversarii din cadrul Administraţiei de la Washington.

Casa Albă a confirmat demiterea lui Steve Bannon, mulţumindu-i pentru activitate şi urându-i succes. Potrivit unor apropiaţi, Steve Bannon ar putea reveni la publicaţia de dreapta Breitbart News, pe care a condus-o înainte de a deveni şef al echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, în august 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici