Oficial american: Donald Trump va rosti un discurs despre situaţia din Venezuela şi „pericolele socialismului”

Preşedintele SUA, Donald Trump, va rosti luni un discurs despre situaţia din Venezuela şi "pericolele socialismului", urmând să îşi exprime din nou sprijinul pentru Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, a declarat un oficial de la Casa Albă, potrivit postului CBS.

521 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Donald Trump va rosti un discurs despre situaţia din Venezuela şi „pericolele socialismului”

Donald Trump va rosti luni un discurs despre situaţia din Venezuela şi "pericolele socialismului" - oficial american

Trump, care intenţionează să-şi petreacă acest weekend la Mar-a-Lago, proprietatea sa privată din Palm Beach, Florida, urmează să rostească luni un discurs la Universitatea Internaţională Florida din Miami.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziţiei şi şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Cele mai multe ţări occidentale, inclusiv Statele Unite, l-au recunoscut pe Guaido drept preşedintele legitim al Venezuelei, în timp ce Maduro este susţinut de Rusia şi China.

Trump s-a întâlnit recent cu preşedintele Columbiei, Ivan Duque, cei doi discutând despre situaţia din Venezuela, unde economia este criză, iar oamenii suferă din cauza lipsei de alimente şi medicamente.

SUA au trimis ajutoare umanitare la graniţa Columbiei cu Venezuela, însă forţele guvernamentale ale regimului Maduro au blocat livrarea ajutoarelor, afirmând că Washingtonul se foloseşte de acest pretext pentru a încerca să răstoarne regimul de la Caracas.

"Oamenii sunt trataţi foarte rău şi este un lucru foarte trist la care suntem martori, mai ales că suntem atât de aproape", a declarat Trump cu ocazia vizitei lui Duque.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici