După SUA, încă două ţări vor să îşi evacueze oamenii din Wuhan. Statele au primit acordul autorităţilor chineze

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dat dispoziţii ca un avion să fie trimis în Wuhan, China, pentru a evacua cetăţenii iordaniene „cât de curând posibil”, potrivit agenţiei de stat Petra, citată de CNN. De asemenea, şi Franţa plănuieşte să îşi evacueze cetăţenii din oraşul chinez.

1897 afișări
Imaginea articolului După SUA, încă două ţări vor să îşi evacueze oamenii din Wuhan. Statele au primit acordul autorităţilor chineze

După SUA, încă două ţări vor să îşi evacueze oamenii din Wuhan

Iordania a primit acordul autorităţilor chineze de a îşi evacua cetăţenii, conform sursei citate.

Şi guvernul Statelor Unite a aranjat ca un avion charter să evacueze toţi diplomaţii din oraşul Wuhan, care a devenit punctul zero al noului coronavirus din China, a declarat un oficial american, sâmbătă, pentru CNN.

De asemenea, consulatul Statelor Unite a oferit americanilor înregistraţi la misiunea diplomatică locuri la cursa aeriană care va pleca din Wuhan, China şi care va avea la bord personal medical, însă contracost, conform sursei menţionate.

Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, iar 1.362 dintre acestea au fost depistate în China, informează CNN. Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecţiei cu acest virus a rămas la 41.

Franţa vrea să îşi evacueze cetăţenii din oraşul Wuhan

Franţa plănuieşte să îşi evacueze cetăţenii din oraşul Wuhan, închis după izbucnirea noului coronavirus, a anunţat, sâmbătă, ziarul South China Morning Post, preluat de Reuters.

Ziarul citează un e-mail trimis de către consulatul francez.

„Consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze care să permită cetăţenilor francezi, alături de soţii sau soţiile lor de naţionalitate chineză ori de altă naţionalitate şi de copiii lor să se deplaseze de la Wuhan la Changsha”, potrivit scrisorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici