Volumul fluxurilor de investiţii dintre SUA şi China a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

  • Fluxurile de investiţii dintre SUA-China sunt la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu
  • Fluxurile de capital între Statele Unite şi China au fost de 10,9 miliarde de dolari în primul semestru din 2020
  • Expert: "În prezent, ne îndreptăm spre o decuplare a activităţilor"
1738 afișări
Imaginea articolului Volumul fluxurilor de investiţii dintre SUA şi China a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Volumul fluxurilor de investiţii dintre SUA şi China a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

Volumul fluxurilor de investiţii dintre Statele Unite şi China a scăzut în primul semestru al acestui an la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, în contextul pandemiei şi al tensiunilor bilaterale, informează cotidianul Financial Times.

Fluxurile de capital între Statele Unite şi China au fost de 10,9 miliarde de dolari în primele şase luni din 2020, cel mai mic nivel începând din 2011 până în prezent, conform unui raport elaborat de firma de consultanţă Rhodium Group şi de Comitetul Naţional privind Relaţiile SUA-China, o organizaţie nonguvernamentală.

Relaţiile dintre Washington şi Beijing sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, în contextul pandemiei, care a amplificat disensiunile comerciale, generând temeri privind izbucnirea unui "război rece" între cele mai mari economii ale lumii.

Raportul, elaborat pe baza monitorizării investiţiilor directe şi fluxurilor de capital în ambele direcţii, avertizează asupra riscurilor de a fi afectate şi actualele investiţii chineze din SUA, dat fiind că preşedintele Donald Trump a ordonat vânzarea filialei americane a aplicaţiei video TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance.

"În prezent, ne îndreptăm spre o decuplare a activităţilor. Este vorba de drepturile omului, de reformele economice, de Marea Chinei de Sud, de Legea siguranţei naţionale din Hong Kong, de Taiwan, lista problemelor este lungă şi tensiunile sunt mari", explică Stephen Orlins, preşedintele Comitetului Naţional privind Relaţiile SUA-China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici