Elicopter PRĂBUŞIT la New York | UPDATE: Cinci persoane au murit | FOTO

Poliţia din oraşul american New York a anunţat, luni, că toţi cei cinci pasageri ai elicopterului care s-a prăbuşit în apele estuarului East River din New York au murit, iar pilotul a supravieţuit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4953 afișări
Imaginea articolului Elicopter PRĂBUŞIT la New York | UPDATE: Cinci persoane au murit | FOTO

Doi morţi, trei răniţi în stare critică, în urma prăbuşirii unui elicopter la New York

ŞTIREA INIŢIALĂ

Două persoane au decedat, iar alte trei sunt în stare critică, în urma prăbuşirii unui elicopter în apele estuarului East River din oraşul New York, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului agenţiei The Associated Press.

Aeronava, la bordul căreia se aflau şase persoane, aparţinea companiei Liberty Helicopters.

Pilotul a reuşit să se iasă de unul singur din epava elicopterului, fiind salvat de un remorcher, şi este într-o stare bună.

Un purtător de cuvânt al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA a declarat că elicopterul de tip Eurocopter AS350 s-a prăbuşit duminică, în jurul orei locale 19.00 (ora României, luni, 01.00).

Autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului aviatic.

Pentru salvarea pasagerilor a fost nevoia de intervenţia scafandrilor întrucât epava elicopterului s-a scufundat destul de rapid după prăbuşire, până la adâncimea de 15 metri.

Daniel Nigro, un oficial din cadrul departamentului de pompieri, a declarat că operaţiunea de salvare a fost una dificilă întrucât scafandrii au fost nevoiţi să taie şi îndepărteze centurile de siguranţă cu care erau legaţi pasageri, confruntându-se şi cu o temperatură scăzută a apei şi curenţii puternici.

James O'Neill, şeful Poliţiei din New York, a declarat că aeronava a fost închiriată de un grup de fotografi pentru un tur aerian al oraşului, potrivit site-ului postului France 24.

Presa locală a indicat că pilotul a transmis un semnal de urgenţă la scurt timp înainte de prăbuşirea aeronavei, menţionând probleme la motor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici