Elon Musk spune în ce condiţii s-ar închide Tesla. Armata chineză ar fi interzis autovehiculele Tesla în unităţile sale

  • Elon Musk a declarat sâmbătă că firma sa se va închide în cazul în care maşinile sale ar fi utilizate pentru a spiona.
  • Acestea au fost primele sale comentarii după ştirile că armata Chinei a interzis accesul maşinilor Tesla în unităţile sale.
  • Tesla a vândut, anul trecut, în China 147.445 de vehicule, 30% din totalul său global.
7745 afișări
Imaginea articolului Elon Musk spune în ce condiţii s-ar închide Tesla. Armata chineză ar fi interzis autovehiculele Tesla în unităţile sale

Elon Musk spune că Tesla s-ar închide dacă maşinile sale ar fi folosite pentru spionaj în China sau în altă parte. Armata chineză ar fi interzis autovehiculele Tesla în unităţile sale

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat sâmbătă că firma sa se va închide în cazul în care maşinile sale ar fi utilizate pentru a spiona.
 
Acestea au fost primele sale comentarii după stirile că armata Chinei a interzis accesul maşinilor Tesla în unităţile sale, relatează Reuters.
 
„Este o motivare foarte puternică ca să păstrăm confidenţialitatea asupra oricărei informaţii. Dacă Tesla a folosit maşini pentru a spiona în China sau oriunde în lume, ne vom închide,” a spus Musk în cadrul virtual al China Development Forum.
 
Surse au declarat vineri pentru Reuters că armata chineză a interzis accesul maşinilor Tesla în complexurile sale, invocând îngrijorări legate de securitate produse de camerele instalate pe vehicule.
 
Aceste restricţii apar în timp ce diplomaţii de top din China şi SUA se aflau într-o întâlnire în Alaska, primele contacte personale de când preşedintele Joe Biden a ajuns la Casa Albă, în ianuarie.
 
Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale făcute la China Development Forum, o reuniune de afaceri de nivel înalt organizată de o fundaţie a Consliului de Stat.
 
În China, cea mai mare piaţă auto din lume şi un teren cheie pentru vehiculele electrice (EV), Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din totalul său global. Cu toate acestea, anul acesta se confruntă cu o concurenţă mai mare de la rivalii interni de la Nio Inc la Geely.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici