Emmanuel Macron a anunţat noul premier al Franţei. Cine este Edouard Philippe

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, l-a desemnat pe Edouard Philippe, membru al partidului Republicanii (centru-dreapta), pentru funcţia de prim-ministru, informează cotidianul Le Monde.

5011 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a anunţat noul premier al Franţei. Cine este Edouard Philippe

Emmanuel Macron l-a desemnat pe Edouard Philippe pentru funcţia de premier al Franţei

Edouard Philippe, în vârstă de 46 de ani, este membru al partidului Republicanii şi primar al orăşelului Havre, situat în vestul Franţei.

Conform presei franceze, Edouard Philippe este considerat un apropiat al fostului premier Alain Juppé.

Transferul de putere de la prim-ministrul în funcţie, Bernard Cazeneuve, către premierul-desemnat va avea loc peste câteva ore, iar componenţa noului Guvern va fi anunţată marţi.

Alain Juppé, fost candidat pentru desemnarea candidatului partidului Republicanii la preşedinţie, i-a urat succes lui Édouard Philippe.

"Edouard Phillipe este un primar apreciat în orăşelul lui. De asemenea, este un deputat care cunoaşte perfect mecanismele puterii. În mod evident, îi urez succes. Prin această decizie, intrăm într-o nouă etapă a vieţii politice", a declarat Juppé.

Edouard Philippe, noul premier desemnat al Franţei/ Foto: Wikipedia 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici