Energie la comun. Premierul belgian: Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să cumpere energie în mod colectiv / Comisia Europeană ar trebui să preia cu adevărat conducerea în acest moment

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să cumpere energie în mod colectiv şi să implementeze plafoane de preţ la gaze pentru a preveni ceea ce ar putea fi o iarnă grea, a declarat vineri premierul belgian Alexander De Croo.

2622 afișări
Imaginea articolului Energie la comun. Premierul belgian: Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să cumpere energie în mod colectiv / Comisia Europeană ar trebui să preia cu adevărat conducerea în acest moment

Energie la comun. Premierul belgian: Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să cumpere energie în mod colectiv / Comisia Europeană ar trebui să preia cu adevărat conducerea în acest moment

Ne îndreptăm spre o iarnă care ar putea fi dificilă. Putem trece peste această perioadă dificilă doar dacă lucrăm împreună", a declarat De Croo înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

"Trebuie să formăm un bloc energetic, trebuie să cumpărăm energie în mod colectiv, trebuie să ne folosim de plafoane de preţ şi trebuie să ne coordonăm mai bine între noi", a adăugat el.

De Croo a continuat spunând că Comisia Europeană "ar trebui să preia cu adevărat conducerea în acest moment".

Dacă operăm fiecare pe cont propriu, nu vom putea ieşi din această situaţie", a subliniat el.

Europa a încercat să îşi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti de la invazia din Ucraina de la sfârşitul lunii februarie.

Criza energetică a Europei a escaladat luna aceasta, când Moscova a redus şi mai mult livrările către Germania, Italia şi alţi membri ai Uniunii Europene. Douăsprezece ţări UE au fost afectate până în prezent de reducerile de aprovizionare cu gaze ruseşti, a declarat joi şeful pentru politici climatice al blocului, Frans Timmermans.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici