Erdogan, la Belgrad: Politicile "provocatoare" ale Occidentului faţă de Rusia nu sunt corecte / Preşedintele Serbiei vorbeşte despre o "iarnă polară"

  • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan nu crede că politicile "provocatoare" ale Occidentului faţă de Rusia sunt corecte, după ce Uniunea Europeană şi G7 au propus o plafonare a preţului la gazele ruseşti.
3981 afișări
Imaginea articolului Erdogan, la Belgrad: Politicile "provocatoare" ale Occidentului faţă de Rusia nu sunt corecte / Preşedintele Serbiei vorbeşte despre o "iarnă polară"

Preşedintele Vladimir Putin a ameninţat anterior că va opri toate livrările dacă UE va lua o astfel de măsură, ceea ce ridică riscul de raţionalizare în unele dintre cele mai bogate ţări din lume în această iarnă.

Erdogan vorbea la o conferinţă de presă cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic la Belgrad, relatează Reuters.

"Nu este nevoie să enumăr numele, dar pot spune clar că nu consider că poziţia pe care o adoptă Occidentul este corectă", a declarat Erdogan, vorbind la o conferinţă de presă la Belgrad.

"Pentru că există un Occident care duce o politică bazată pe provocări, nu va fi posibil să se obţină un rezultat acolo", a spus el, adăugând că alte ţări nu ar trebui să subestimeze Rusia.

Vucic a declarat că iarna care va urma în Europa s-ar putea dovedi a fi "una foarte rece" din cauza unei crize energetice generate de războiul din Ucraina. Deşi Belgradul a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, a refuzat să impună sancţiuni Moscovei.

"Dacă cineva se gândeşte cu adevărat să învingă militar Rusia în Ucraina, atunci va trebui să ne pregătim nu doar pentru o iarnă rece, ci pentru o iarnă polară", a declarat Vucic.

Serbia intenţionează, de asemenea, să cumpere drone Bayraktar din Turcia începând din 2023, a declarat Vucic, adăugând că va investi sute de milioane de euro în această tranzacţie. El nu a oferit detalii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici