Excedentul comercial al Chinei în relaţia cu SUA a crescut în iunie cu 3 miliarde de dolari

Excedentul comercial al Chinei în relaţia cu Statele Unite a crescut cu 11% în iunie, ajungând la 29,92 miliarde dolari, de la 26,9 miliarde de dolari în mai, au arătat datele apărute vineri, citate de Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului Excedentul comercial al Chinei în relaţia cu SUA a crescut în iunie cu 3 miliarde de dolari

Excedentul comercial al Chinei în relaţia cu SUA a crescut în iunie cu 3 miliarde de dolari

În prima jumătate a anului 2019, excedentul comercial al Chinei în schimburile comerciale realizate cu Statele Unite a crescut cu 5%, ajungând la 140,48 miliarde de dolari, de la 133,76 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2018.

Importurile Chinei provenite din SUA au scăzut cu 31,4% în iunie faţă anul trecut, după o scădere de aproape 27% în luna mai. Exporturile către SUA s-au redus cu 7,8% în iunie, comparativ cu o scădere de 4,2% în mai.

Luna iunie a fost prima de tarife mai mari impuse Chinei de Statele Unite. Acestea au afectat bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, consecinţă de negocierilor comerciale eşuate dintre cele două mari economii ale lumii.

Ambele părţi au convenit la sfârşitul lunii iunie că vor relua negocierile, dar Washingtonul a informat că, deşi nu va mai mări taxele, le va păstra pe cele actuale.

Nu există oficial nicio dată stabilită pentru o nouă rundă de negocieri americano-chineze, iar cele două părţi rămân în poziţii contradictorii în privinţa stabilirii unui acord, riscând prelungirea disputei comerciale care are consecinţe costisitoare asupra economiei mondiale.

Taguri:
china,
sua,
comerţ

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici