Forţele aeriene israeliene au efectuat trei raiduri în Fâşia Gaza, împotriva Jihadului Islamic

Forţele aeriene israeliene au efectuat trei raiduri, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Fâşia Gaza, vizând aripa armată a mişcării Jihadul Islamic, o formaţiune palestiniană radicală, fără să rănească pe cineva, au declarat martori palestinieni.

262 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene israeliene au efectuat trei raiduri în Fâşia Gaza, împotriva Jihadului Islamic

Forţele aeriene israeliene au efectuat trei raiduri în Fâşia Gaza împotriva Jihadului Islamic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Două dintre raiduri au fost efectuate la Khan Younes (sud) împotriva unor poziţii ale Brgăzilor al-Qods, iar cel de al treilea atac a avut loc lângă Rafah, în apropiere de frontiera egipteană, au precizat aceleaşi surse.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat că aceste raiduri, lansate "ca răspuns la un tir de rachetă", sâmbătă, împotriva sudului Isrelului, nu s-au soldat cu vreo victimă sau pagube. Aceste atacuri au vizat depozite de armament şi o instalaţie de antrenament aparţinând mişcării Hamas, care este la putere în enclava palestiniană.

Autorităţile israeliene au închis, duminică, până la noi ordine, terminalul de la Kerem Shalom, utilizat pentru transferul de mărfuri către Fâşia Gaza, în urma tirului de rachetă, a anunţat Ministerul Apărării.

Ultimele atacuri aeriene israeliene împotriva Fâşiei Gaza au avut loc la începutul lunii. Acestea au fost primele atacuri după armistiţiul încheiat la sfârşitul lui noiembrie cu Hamasul, în urma unei săptămâni de ostilităţi sângeroase.

Pe 19 aprilie, două rachete lansate de pe teritoriul Fâşiei Gaza au vizat partea de sud a Israelului, fără să rănească pe cineva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici