FOTO Primul Domn al Luxemburgului, căsătorit cu singurul premier homosexual din lume, fotografiat împreună cu soţiile liderilor mondiali

O fotografie de grup realizată la reuniunea NATO de la Bruxelles a devenit virală în scurt timp, după ce în aceasta a fost prezent şi Primul Domn al Luxemburgului, scrie Daily Mail.

8775 afișări
Imaginea articolului FOTO Primul Domn al Luxemburgului, căsătorit cu singurul premier homosexual din lume, fotografiat împreună cu soţiile liderilor mondiali

FOTO Primul Domn al Luxemburgului, căsătorit cu singurul premier homosexual din lume, fotografiat împreună cu soţiile liderilor mondiali

Intitulată de presă ”cealaltă jumătate a NATO”, imaginea le înfăţişează pe primele doamne din statele Alianţei Nord-Atlantice.

În imaginea respectivă apar Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan, Melania Trump, Regina Matilda a Belgiei, Ingrid Schulerud (partenera secretarului general al NATO), Desislava Radeva (soţia preşedintelui Bulgariei), Amelie Derbaudrenghien (partenera premierului Belgiei), Mojca Stropnik (partenera premierului sloven) , Thora Margret Baldvinsdottir (Prima Doamnă a Islandei), dar şi Primul Domn din Luxemburg, Gauthier Destenay.

 

Îmbrăcat într-un costum negru cu o cravată cenuşie, Destenay, de profesie arhitect, s-a pozat printre soţiile pline de farmec ale liderilor mondiali. Acesta a stat în spatele Melaniei Trump şi a soţiei lui Erdogan, care nu părea prea încântată de situaţie.

În timpul vizitei, Destenay a fost fotografiat în timp ce purta conversaţii prietenoase cu primele doamne ale Franţei şi Statelor Unite.

Xavier Bettel şi Gauthier Destenay s-au căsătorit în 2015, după ce a fost legalizată căsătoria între persoanele de acelaşi sex în Luxemburg. La scurt timp după ce Parlamentul luxemburghez a devenit cel de-al nouălea legislativ european care a deschis calea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, Bettel a declarat pentru Los Angeles Times că Destenay, un arhitect belgian care îi este partener civil din 2010, l-a cerut în căsătorie.

"Am spus «Da»", a declarat el. "Am doar o viaţă şi nu vreau să mă ascund", a conchis premierul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici