Poliţia britanică a reţinut un nou individ în cadrul anchetei privind atacul terorist din Manchester

Individul reţinut vineri dimineaţa este cea de-a noua persoană reţinută de autorităţile britanice în legătură cu atacul terorist petrecut luni seara la un concert care avea loc la Manchester, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

202 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică a reţinut un nou individ în cadrul anchetei privind atacul terorist din Manchester

Poliţia britanică a reţinut un nou individ în cadrul anchetei privind atacul terorist din Manchester

Autorităţile britanice nu au dat publicităţii numele celor reţinuţi, însă printre suspecţi se numără şi rude ale lui Salman Abedi, presupusul autor al atentatului.

Anchetatorii cred că Salman Abadi făcea parte dintr-un grup islamist care ar fi fabricat mai multe bombe artizanale, astfel că există în continuare riscuri teroriste majore.

Serviciile de securitate britanice au admis că Abedi era în evidenţele autorităţilor, dar nu era considerat "un risc major", astfel că nu era monitorizat permanent. Teroristul locuia în zona de sud a oraşului Manchester, unde până acum au fost depistaţi 16 militanţi islamişti care au participat la conflictul din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici