Cel puţin 35 de morţi, în urma unui raid aerian în estul Siriei - OSDO

Cel puţin 35 de persoane au decedat, inclusiv membrii ai familiilor militanţilor SI, în urma unui raid aerian ce a avut loc în al-Mayadin, un oraş aflat sub controlul reţelei teroriste din Siria, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

432 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 de morţi, în urma unui raid aerian în estul Siriei - OSDO

Cel puţin 35 de morţi, în urma unui raid aerian în estul Siriei - OSDO

Majoritate raidurilor aeriene împotriva SI, de-a lungul bazinului Eufratului din Siria, au fost întreprinse de coaliţia internaţională condusă de SUA, avioane ruse şi siriene.

Avioane militare irakiene au efectuat de asemenea cel puţin un raid aerian în estul Siriei.

Bilanţul prezent al persoanelor ucise în ultimele două zile în oraşul al-Mayadin a ajuns la 50, conform OSDO.

Localnicii au remarcat mai multe aeronave deasupra oraşului în jurul orei locale 7:25, înainte ca acesta să lanseze două rachete ce a lovit două clădiri, una dintre aceste fiind un bloc de patru nivele ce găzduia familii siriene şi marocane ale militanţilor SI.

Coaliţia internaţională condusă de SUA a anunţat că încearcă să evite vătămări ale civililor în raidurile aeriene. Rusia şi Siria au negat de asemenea că ar fi vizat civili în cadrul atacurilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici