Germania dă sfaturi Chinei pentru a scăpa de pandemie: Să folosească vaccinuri occidentale

Luni, guvernul german a dat un sfat Chinei, în timp ce ţara se confruntă cu proteste istorice împotriva politicilor sale rigide de zero-COVID şi de izolare: începeţi să folosiţi vaccinurile occidentale cu ARNm pentru a găsi o cale de ieşire din pandemie.

1173 afișări
Imaginea articolului Germania dă sfaturi Chinei pentru a scăpa de pandemie: Să folosească vaccinuri occidentale

În ultimele zile, China a cunoscut cele mai importante tulburări civile din ultimele decenii, protestele împotriva politicilor ţării privind coronavirusul, precum şi a conducerii acesteia, răspândindu-se în mai multe oraşe şi campusuri universitare din China. În Shanghai, demonstranţii au cerut demisia preşedintelui Xi Jinping.

Luând cuvântul la o conferinţă de presă obişnuită a guvernului de la Berlin, luni, purtătorul de cuvânt principal Steffen Hebestreit a declarat că guvernul german a "luat notă" de proteste, precum şi de "rapoartele privind acţiunile parţial violente ale forţelor de securitate chineze împotriva demonstranţilor".

El a sugerat apoi că administraţia de la Beijing ar trebui să răspundă preocupărilor legate de politicile stricte privind COVID prin utilizarea vaccinurilor cu ARNm produse de companiile farmaceutice occidentale BioNTech/Pfizer şi Moderna. Aceste vaccinuri au permis majorităţii ţărilor din lume să renunţe la aproape toate restricţiile impuse de coronavirus, informează POLITICO.

"Poate că, după trei ani de pandemie, trebuie spus că Europa şi Germania au avut o experienţă foarte bună în ceea ce priveşte administrarea de vaccinuri cu ARNm", a declarat Hebestreit, adăugând că Olaf Scholz "a făcut acest lucru clar" în timpul recentei sale vizite în China, în urmă cu puţin mai mult de trei săptămâni, în timpul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Xi şi cu premierul Li Keqiang.

China încă nu a permis utilizarea de vaccinuri occidentale cu ARNm şi utilizează în schimb propriile vaccinuri, care se bazează pe tehnologii mai tradiţionale şi care nu au reuşit să împiedice ultimul val de cazuri de coronavirus din ţară.

Hebestreit nu a dorit să comenteze direct întrebarea unui reporter dacă China, care la începutul pandemiei a susţinut că autocraţiile pot gestiona mai bine astfel de crize, a aflat acum că, de fapt, democraţiile au făcut o treabă mai bună în a lăsa pandemia în urmă. Dar a subliniat că, în timp ce Germania şi alte ţări au ajuns acum la "faza de curăţare" a pandemiei, "altele nu sunt atât de departe".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici