Grecia a aprobat un acord cu SUA pentru modernizarea a zeci de avioane multirol F-16

Grecia a aprobat un acord cu Statele Unite privind modernizarea a mai multor zeci de avioane multirol F-16, la un cost de aproximativ 1,2 miliarde dolari, a anunţat Guvernul de la Atena, precizând că decizia nu va afecta stabilitatea fiscală a ţării supraîndatorate.

1516 afișări
Imaginea articolului Grecia a aprobat un acord cu SUA pentru modernizarea a zeci de avioane multirol F-16

Grecia a aprobat un acord cu SUA pentru modernizarea a zeci de avioane multirol F-16

Programul privind modernizarea avioanelor a fost convenit în cursul unei vizite întreprinse la Casa Albă în octombrie de către premierul grec Alexis Tsipras.

KYSEA, consiliul guvernamental grec pentru afaceri externe şi probleme de apărare, a aprobat sâmbătă acordul, a anunţat biroul de presă al premierului.

Trei din cele 85 de avioane incluse în program vor fi modernizate în SUA, iar restul în Grecia, a comunicat o sursă din cadrul Ministerului Apărării de la Atena.

Grecia, care beneficiază de ajutor financiar internaţional, a transmis că programul de modernizare nu ar trebui să îngrijoreze Uniunea Europeană.

Grecia şi-a redus substanţial cheltuielile pentru apărare în cursul crizei economice care a afectat ţara, însă Atena continuă să aloce aproximativ 2% din PIB pentru apărare, mai mult decât media UE. Intensificarea tensiunilor cu Turcia reprezintă motivul principal pentru care Grecia continuă să direcţioneze sume semnificative spre apărare, deşi ambele ţări sunt membre NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici