Guy Verhofstadt: Iulia Timoşenko este slăbită, dar rămâne combativă şi cere sesizarea CEDO

Iulia Timoşenko este "slăbită", dar rămâne "foarte combativă" şi cere sesizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu cazul său, afirmă fostul premier belgian Guy Verhofstadt, care a vizitat-o vineri.

156 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt: Iulia Timoşenko este slăbită, dar rămâne combativă şi cere sesizarea CEDO

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întrevederea noastră a durat o oră şi 20 de minute", a spus Verhofstadt, liderul grupului liberalilor şi democraţilor din Parlamentul European.

"Din punct de vedere fizic, este foarte slăbită. (...) Dar are un moral foarte bun şi rămâne foarte combativă. În opinia ei, singura instanţă obiectivă în măsură să examineze cazul său este Curtea Europeană a Drepturilor Omului", precizează fostul premier belgian.

"Procesul său la Curtea de Casaţie a fost amânat până pe 26 iunie şi are sentimentul că se procedează în acest mod pentru a fi eliminată din cursa pentru alegerile parlamentare din 29 octombrie", adaugă Verhofstadt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici