Hezbollah acuză din nou Israelul de spionaj asupra Libanului

Un deputat al Hezbollahului şiit libanez a acuzat din nou, joi, Israelul că spionează Libanul, inclusiv ambasadele şi forţa interimară ONU din această ţară.

156 afișări
Imaginea articolului Hezbollah acuză din nou Israelul de spionaj asupra Libanului

Hezbollah acuză din nou Israelul de spionaj asupra Libanului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În cadrul unei conferinţe de presă, Hassan Fadlallah a afirmat că Israelul a instalat staţii de ascultare la frontiera cu Libanul, pentru a spiona "ţara, locuitorii săi, ambasadele precum şi forţele ONU (Finul) prezente pe teritoriul său".

Deputatul care a făcut declaraţiile în urma unei reuniuni comune a comisiilor parlamentare a Afacerilor Externe şi a Telecomunicaţiilor cu privire la acest dosar, a declarat că Israelul spionează reţeaua libaneză de telecomunicaţii şi Internet, adăugând că ambasadorii statelor membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU şi cei ai statelor participante la Finul au fost invitaţi la această reuniune pentru debriefing.

Responsabili libanezi şi lideri ai Hezbollah au acuzat în repetate rânduri Israelul de spionaj asupra ţării lor şi au anunţat descoperirea instalaţiilor de spional utilizate de Israel de-a lungul frontierei libaneze.

În 2009, autorităţile libaneze au lansat o vastă operaţiune împotriva presupuselor reţele de spionaj israeliene. Peste 70 de persoane au fost arestate, printre care poliţişti şi membri ai forţelor de securitate echipaţi cu materiale de supraveghere şi comunicaţii moderne.

Libanul şi Israelul sunt încă, tehnic, în stare de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici