Hillary Clinton a indicat-o pe Angela Merkel drept unul dintre liderii săi favoriţi

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Hillary Clinton, a indicat-o pe Angela Merkel drept unul dintre liderii săi favoriţi, lăudând-o pentru "curajul" demonstrat în cursul crizei refugiaţilor, relatează agenţia de ştiri Reuters.

646 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton a indicat-o pe Angela Merkel drept unul dintre liderii săi favoriţi

Hillary Clinton a indicat-o pe Angela Merkel drept unul dintre liderii săi favoriţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Apreciez mulţi lideri ai lumii," a declarat Clinton când a fost întrebată care este liderul său preferat, iar ulterior a indicat-o pe Merkel.

"Cred că a fost un lider puternic, extraordinar, în timpul unor perioade dificile în Europa, cu implicaţii pentru restul lumii, în mod particular ţara noastră," a afirmat candidata democrată.

Clinton a mai precizat că a fost impresionată de "abilităţile de lider şi fermitatea" demonstrate de cancelarul german în timpul crizei din zona euro, dar şi de "curajul" ei în contextul crizei refugiaţilor.

"Sper că voi avea oportunitatea de a lucra cu ea în viitor," a completat Clinton.

Pe de altă parte, rivalul ei, republicanul Donald Trump a criticat-o în repetate rânduri pe Merkel pentru politicile sale în privinţa refugiaţilor şi imigranţilor şi a acuzat-o că ruinează Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici