Hillary Clinton: Cooperarea cu Pakistanul a ajutat la localizarea lui Osama ben Laden

"Cooperarea" Pakistanului la eforturile americane împotriva al-Qaida a ajutat Statele Unite să îl localizeze pe Osama ben Laden, a afirmat luni secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

236 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Cooperarea cu Pakistanul a ajutat la localizarea lui Osama ben Laden

Hillary Clinton: Cooperarea cu Pakistanul a ajutat la localizarea lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cooperarea noastră cu Pakistanul în combaterea terorismului timp de mai mulţi ani a contribuit mult la eforturile noastre pentru dezarmarea al-Qaida", a dat asigurări Clinton în faţa presei.

"De fapt, cooperarea cu Pakistanul ne-a ajutat să ajungem pe urmele lui ben Laden şi ale complexului în care se ascundea", a adăugat ea.

Prezenţa lui Osama ben Laden într-un impresionant complex situat în centrul unui oraş-garnizoană, la două ore de mers până la Islamabad, înainte de a fi ucis într-un raid al forţelor speciale americane, a alimentat îndoielile privind lupta Pakistanului împotriva al-Qaida.

Şefa diplomaţiei americane a generat ea însăşi critici în 2009, în timpul unei călătorii în Pakistan, punând sub semnul întrebării, în public, ajutorul acestei ţări pentru eforturile americane.

"Al-Qaida a găsit adăpost în Pakistan din 2002. Consider dificil de crezut că nimeni din Guvernul vostru nu ştie unde sunt ei, nici nu poate să-i aresteze dacă ar dori cu adevărat", a afirmat ea atunci.

Dar Hillary Clinton a preferat să insiste luni pe "parteneriatul" dintre Washington şi Islamabad.

Omologul său francez, Alain Juppe, a apreciat la rândul său că moartea lui Osama ben Laden este "de natură să dea asigurări" privind colaborarea Pakistanului împotriva extremismului islamist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici